A tananyag segítségével négy különböző szinten, akár utazás, vagy sport közben tudjátok magabiztosabbá tenni az angoltudásotokat hasznos hétköznapi szituációkon, párbeszédeken keresztül.

Mire jó?

  • Beszédfejlesztés: az angolos, egyszerű kifejezéseket sokat hallgatva és ismételve más hasonló szituációkban is tudod majd használni őket, mint afféle építőelemeket.
  • Hallott szövegértés javítása: az anyanyelvi szereplőket hallgatva hozzászokik a füled az összemosott szavakhoz, a ki nem ejtett hangokhoz, pl. ’r’ ,’t’ vagy ’g’.
  • Kiejtés javítása: Az ismétléses feladatokon keresztül tudod gyakorolni a már amúgy is sokszor hallott szavakat kifejezéseket.
  • Szókincsfejlesztés: A leckékben rengeteg témához kapcsolódó új szót tanulhatsz, ezeket meg tudod hallgatni angolul és magyarul is, és ismétléses feladatokon keresztül is tudod gyakorolni. Sőt még vissza is kell mondanod a magyar szó angol párját.

Kiknek ajánlott?

  • Tanulják/tanulták a nyelvet egy ideje, de mégsem tudnak magabiztosan kommunikálni egyszerű helyzetekben.
  • Kevésbé értik a beszélt angolt, mint az írott szöveget.
  • Kevés idejük vagy energiájuk van nekiülni angolozni.

Hogyan használd?

A tanagyag úgy lett összeállítva, hogy vezetés, utazás vagy akár futás közben is lehet használni, de persze ha olvasni szeretnéd a szöveget mellé, az ebookban megtalálod a párbeszédeket és a hozzájuk tartozó szavakat és kifejezéseket angolul és magyarul is. Nézzük meg konkrét példán keresztül, melyik részt hogyan érdemes használni. A lenti leckében felhívod régi külföldi ismerősöd (akit persze csak akkor hívsz, ha szívesség kell), hogy segítsen neked szállást keresni.

Can you find me accommodation?– Középfok 1

can you find me accomodation pdf


Minden lecke hanganyaga 7 részből áll.

.1 Dialogue – A párbeszéd

Hallgasd meg egy párszor, amíg megérted, illetve elkezdenek a mondatok egyes részei a füledben megragadni. Olvashatod hozzá a szöveget is, ha akarod.

 

.2 Listen to the words – Szavak angolul és magyarul

A szavakat megtalálod a szószedettben is, de ha útközben akarod tanulni, akkor itt meg tudod hallgatni angolul és magyarul is.

.3. Listen and repeat the words – Ismételd a szavakat

Itt ismételheted a szavak helyes kiejtését.

.4 Say the words in English – Mondd vissza a szavakat angolul

Ha úgy érzed, megtanultad a szavakat, próbáld meg visszamondani magyar szó angol párját.

.5 Listen to the expressions – Kifejezések angolul és magyarul

A fontosabb kifejéseket meg tudod hallgatni angolul és magyarul is. Ez főleg akkor hasznos, ha úton vagy, otthon nyugodtan tanulhatod olvasva is.

.6 Listen and repeat the expressions – Ismételd a kifejezéseket

Ez egyszerűnek tűnik, de nem mindig az. Először a kiejtés miatt használhatod hozzá a szöveget, de javasolt inkább nélküle gyakorolni. Minden kifejezés 2x hangzik el, ha nem sikerülne elsőre végig mondani, illetve így le tudod magad ellenőrizni.

.7 Say the expressions in English – Mondd vissza a kifejezéseket angolul

Ha már úgy érzed, elsajátítottad a kifejezéseket, próbáld meg visszamondani őket a hallott magyar szöveg alapján. Ha már gördülékenyen vissza tudod mondani a nagy részét, akkor profi vagy!

Természetesen nincs kötött módszer arra, hogy hányszor és milyen sorrendben kell meghallgatnod egy adott részt, illetve bizonyos részeket át is ugorhatsz. A lényeg, hogy minél többször hallod, annál jobban meg fog ragadni a füledben, és utána az agyad majd ösztönösen is fogja tudni alkalmazni a mögöttük lévő szabályokat. melyeknek a nagy részét már valószínűleg tanultad, de inkább szabály szinten tudod, nem pedig ösztönösen alkalmazni.

A fenti párbeszéd és a szövegkönyv a Mindennapi Angol Párbeszédek sorozat Középfok 1 részében található, további 19 leckével együtt. A vásárláshoz kattints ide >>>

Hasznos párbeszédek utazáshoz – gyógyszertár

Hasznos kifejezések utazáshoz angolul és magyarul hanganyaggal

Utazás repülővel – hasznos párbeszéd angolul hanganyaggal

Hasznos kifejezések utazáshoz angolul és magyarul hanganyaggal

My car was clamped – telling a short story

Tanulj angolul úközben! A párbeszéd segítségével gyakorolhatod az angol múlt idők használatát. Egyszerű vagy folyamatos múlt, past perfect és reported speech.

15 gyakori phrasal verb a put igével

15 Leggyakoribb phrasal verb a put igével. Példamondatok angolul és magyarul is. Put on, put off, put down, put away jelentései.

Szobafoglalás angolul

Szobafoglalás angolul – párbeszéd hanganyaggal, feladatokkal

Hogyan foglaljunk szobát angolul telefonon? A letölthető párbeszéd segítségével fejleszteni tudod a beszédkészségedet, hasznos kifejezéseket tanulhatsz meg. Online angol lecke kezdőknek.

Bejelentkezés a szállodába – hasznos párbeszéd angolul hanganyaggal

Hasznos kifejezések utazáshoz angolul és magyarul hanganyaggal

10 tipp az angol gyakorláshoz a mindennapokban

10 tipp az angol gyakorláshoz a mindennapokban

Hogyan lehet többet kihozni a már meglévő tudásból? Hogyan lehet becsempészni az angol nyelvet a mindennapokba? Íme, 10 tipp, ami hozzá segít ahhoz, hogy napi szinten tudd fejleszteni angoltudásod minden erőlködés nélkül.

get phrasal verbs

Mire lehet használni a get igét angolban? 16 gyakori jelentés

Az angolban van néhány olyan Jolly Joker szó, amit szinte mindenre lehet használni. Ilyenek a take, have, get vagy a make. Nézzük most meg a get ige legfontosabb jelentéseit, és egy pár fontos kifejezést, phrasal verb-öt. Ezeket nagyon gyakran használják, és segítségükkel sokszor egyszerűbben is ki tudunk fejezni dolgokat.

Útbaigazítás, hasznos párbeszéd angolul és magyarul is

Mi van, ha megállít egy külföldi az utcán, és útbaigazítást kér? Úristen, mit mondjak neki? A lenti szituációban a Hősök teréről szeretnének eljutni a Westendbe. A párbeszéden kívül, a fontosabb kifejezéseket meghallgathatod angolul és magyarul is, sőt ismétléses feladatot is találsz. Hallgasd meg a párbeszédet egy pár

Hasznos anyagok

a YouTubeon is!

© Birkás Gergely 2017-2023, Minden jog fenntartva.

error: Content is protected !!